Immunerősítésre csak télen kell figyelni?

Immunrendszerünk támogatása nemcsak ősszel vagy télen fontos, hanem tavasszal, sőt még nyáron is! A megnövekedett mozgással, a meleg által kiváltott izzadással megnőhet a szervezetünk vitamin- és ásványanyag- természetesen is lehet pótolni, de ha ez nem, akkor itt egy tipp, amivel biztosan jól jár a szervezeted!

Az egyik legjobb módja szervezetünk megerősítésére egy természetes immunbomba, a homoktövis. Savanykás íze miatt sokan nem szeretik, de fogyasztható hígítva, illetve valamilyen édes italba/ételbe elkeverve is.

A mindennapi fogyasztásra és vitaminpótlásra teljesen alkalmas!

A homoktövis narancssárga bogyós termése rengeteg vitamint, továbbá béta-karotint is tartalmaz. Utóbbit a szervezetünk át tudja alakítani A-vitaminná, aminek következtében pozitív hatással van a szemünkre, a bőrünkre és a nyálkahártyáinkra. Ezen kívül azon növények csoportjába tartozik, melyekben B12 is található. Ez azért nagyon különleges, mert ez az anyagcsere-folyamatokban fontos szerepet betöltő vitamin zömében csak állati eredetű élelmiszerekben található meg. Kiemelkedő koncentrációban (a citrom C-vitamin tartalmánál tízszer nagyobb mennyiségben) tartalmaz aszkorbinsavat.

Általános immunerősítésre felnőtteknek naponta 1-2 evőkanálnyi javasolt, de megfázásos időszakban, torokfájás esetén bátran emelhetjük a bevitt mennyiséget 2-4 evőkanálra.

Hogyan fogyaszthatjuk?

A napi fogyasztás során ügyeljünk arra, hogy a C-vitamin éhgyomorra jobban felszívódik, ezért legjobb reggeli előtt fogyasztani. Rendkívül savanyú íze miatt mi hígítva ajánljuk fogyasztani!

(pl.: az ALMATÁR 100%-os gyümölcsleveibe!)

Az összes vitamint tartalmazza, egyedül D-vitamint nem, ezért azt érdemes csepp formájában külön pótolni.

További ajánlott termékek: