Tökmagolaj – immunerősítő finomság

A tökmagot sokan ismerjük, és méltán szeretjük, de a belőle kivont értékes olajról kevesen tudják, mennyi mindenre jó! Pedig a számtalan pozitív élettani hatása és gazdag vitamin-, ásványianyag- és nyomelem-tartalmának köszönhetően egész évben erősíti a szervezetünket.

A proszatatabetegségek megelőzése és hatékony kezelése mellett például a felfázás és a húgyúti fertőzések, gyulladások esetén is kiváló segítség a tökmagolaj. Magas antioxidáns-tartalma miatt lassítja a szervezetünk öregedési folyamatát, jótékonyan hat testszerte a gyulladások csökkentésében, segíti a bőr gyógyulását és növeli a kötőszövet rugalmasságát, a memória és az agy működését is javítja. Az antioxidánsok mellett pedig még gazdag A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitaminban, valamint értékes ásványi anyagokban és nyomelemekben is, mint a kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas, cink, nátrium, mangán, réz és szelén.

Magas telítetlen zsírsavtartalma miatt az érfalak rugalmasságát javítva, csökkenti a koleszterinszintet, és a vérnyomást, megelőzhető vele az érelmeszesedés és a szívbetegségek.

Kevesen tudják, hogy segít a sav-lúg egyensúly helyreállításában, ezért egyes emésztőrendszeri betegségek orvoslására is ajánlott, mint például a reflux, puffadás, hasi görcs, émelygés.

Fogyasztása leginkább hidegen sajtolt formában ajánlott, mivel így a legmagasabb a tápértéke és nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot vagy tartósítószert.
A Göcseji tökmagolaj ráadásul magyar termesztésű és helyben sajtolt tökmagból készül, ami 100%-ig magyar termék.

Fogyaszthatjuk reggel, étkezés előtt éhgyomorra (1 teáskanálnyi étkezés előtt 15 perccel), de salátákhoz, öntetekhez, pirítóson, sütemények készítéséhez is ideális.
Tárolása fénytől védett helyen, 4-15 fok közötti hőmérsékleten ajánlott, például hűtőszekrényben. Fagyasztását kerüljük, mert kikristályosodhat!

A tökmagot sokan ismerjük, és méltán szeretjük, de a belőle kivont értékes olajról kevesen tudják, mennyi mindenre jó! Pedig a számtalan pozitív élettani hatása és gazdag vitamin-, ásványianyag- és nyomelem-tartalmának köszönhetően egész évben erősíti a szervezetünket.

A proszatatabetegségek megelőzése és hatékony kezelése mellett például a felfázás és a húgyúti fertőzések, gyulladások esetén is kiváló segítség a tökmagolaj. Magas antioxidáns-tartalma miatt lassítja a szervezetünk öregedési folyamatát, jótékonyan hat testszerte a gyulladások csökkentésében, segíti a bőr gyógyulását és növeli a kötőszövet rugalmasságát, a memória és az agy működését is javítja. Az antioxidánsok mellett pedig még gazdag A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitaminban, valamint értékes ásványi anyagokban és nyomelemekben is, mint a kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas, cink, nátrium, mangán, réz és szelén.

Magas telítetlen zsírsavtartalma miatt az érfalak rugalmasságát javítva, csökkenti a koleszterinszintet, és a vérnyomást, megelőzhető vele az érelmeszesedés és a szívbetegségek.

Kevesen tudják, hogy segít a sav-lúg egyensúly helyreállításában, ezért egyes emésztőrendszeri betegségek orvoslására is ajánlott, mint például a reflux, puffadás, hasi görcs, émelygés.

Fogyasztása leginkább hidegen sajtolt formában ajánlott, mivel így a legmagasabb a tápértéke és nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot vagy tartósítószert.
A Göcseji tökmagolaj ráadásul magyar termesztésű és helyben sajtolt tökmagból készül, ami 100%-ig magyar termék.

Fogyaszthatjuk reggel, étkezés előtt éhgyomorra (1 teáskanálnyi étkezés előtt 15 perccel), de salátákhoz, öntetekhez, pirítóson, sütemények készítéséhez is ideális.
Tárolása fénytől védett helyen, 4-15 fok közötti hőmérsékleten ajánlott, például hűtőszekrényben. Fagyasztását kerüljük, mert kikristályosodhat!