A te kedvenced is a kakaós csiga, de tejmentes diétát tartasz?

A te kedvenced is a kakaós csiga, de tejmentes diétát tartasz?

Van egy jó hírünk, nem kell lemondanod erről a finomságról! Készítsd el te is ezt az isteni finom KELTTÉSZTÁS KAKAÓSCSIGÁT tejmentesen:

Ha ügyes vagy, akkor ez egy tepsi, 15 csigához elegendő hozzávaló:
Tésztához:
• 600g búzafinomliszt (vagy tk búzaliszt)
• 30g friss élesztő
• 1 ek. cukor
• 3dl langyos @Bridge Bio Zabtej
• 2 tojássárgája
• 2 ev. olaj

Töltelékhez:
• 200g liga margarin
• 200g porcukor
• 100g cukrozatlan holland kakaópor

Locsoláshoz:
• 200ml @Schlagfix vegán habkrém

Recept
600g lisztbe morzsoljuk az élesztőt és az 1 evőkanál cukrot. A növényitejet langyosra melegítjük, és hozzáöntjük. Hozzá adunk 2 tojás sárgáját és a 2 evőkanál olajat. Csomómentesre jól eldolgozzuk, dagasztjuk, és egy keményebb tésztát kell kapjunk! Háromnegyed órát hagyjuk kelni, lehetőleg langyos helyen. Kinyújtjuk körülbelül félujjnyi (0,5cm) vastagságra, körülbelül 40x40cm-es négyzetre. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük (krémes állagot kell kapjunk) és rákenjük. Feltekerjük a tésztát, majd 15 egyenlő részre vágjuk, lehetőleg 15 részre.

Sütőpapírral kibélelünk egy magas falú tepsit. A felkarikázott tésztákat beletesszük, szorosan egymás mellé, hogy sütés közben a szélek ne süljenek szárazra. 1/2 órát hagyjuk, hogy egybekeljenek. 180 C° előmelegített sütőben, pirosasbarnára sütjük alsó felső sütésen, de ne légkeverésen! 2dl habtejszínnel meglocsoljuk, amikor pirosasbarnásra kezd sülni, ez megközelítőleg 25 perc sütésnél várható. Ez után még süssük 5 percet. Ha túl korán locsoljuk, a tészta összeeshet!
Eredeti recept, amit átdolgoztunk tejmentes verzióra: Kálci – Egyszerű kelt tészták c. könyv alapján

Van egy jó hírünk, nem kell lemondanod erről a finomságról! Készítsd el te is ezt az isteni finom KELTTÉSZTÁS KAKAÓSCSIGÁT tejmentesen:

Ha ügyes vagy, akkor ez egy tepsi, 15 csigához elegendő hozzávaló:
Tésztához:
• 600g búzafinomliszt (vagy tk búzaliszt)
• 30g friss élesztő
• 1 ek. cukor
• 3dl langyos @Bridge Bio Zabtej
• 2 tojássárgája
• 2 ev. olaj

Töltelékhez:
• 200g liga margarin
• 200g porcukor
• 100g cukrozatlan holland kakaópor

Locsoláshoz:
• 200ml @Schlagfix vegán habkrém

Recept
600g lisztbe morzsoljuk az élesztőt és az 1 evőkanál cukrot. A növényitejet langyosra melegítjük, és hozzáöntjük. Hozzá adunk 2 tojás sárgáját és a 2 evőkanál olajat. Csomómentesre jól eldolgozzuk, dagasztjuk, és egy keményebb tésztát kell kapjunk! Háromnegyed órát hagyjuk kelni, lehetőleg langyos helyen. Kinyújtjuk körülbelül félujjnyi (0,5cm) vastagságra, körülbelül 40x40cm-es négyzetre. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük (krémes állagot kell kapjunk) és rákenjük. Feltekerjük a tésztát, majd 15 egyenlő részre vágjuk, lehetőleg 15 részre.

Sütőpapírral kibélelünk egy magas falú tepsit. A felkarikázott tésztákat beletesszük, szorosan egymás mellé, hogy sütés közben a szélek ne süljenek szárazra. 1/2 órát hagyjuk, hogy egybekeljenek. 180 C° előmelegített sütőben, pirosasbarnára sütjük alsó felső sütésen, de ne légkeverésen! 2dl habtejszínnel meglocsoljuk, amikor pirosasbarnásra kezd sülni, ez megközelítőleg 25 perc sütésnél várható. Ez után még süssük 5 percet. Ha túl korán locsoljuk, a tészta összeeshet!
Eredeti recept, amit átdolgoztunk tejmentes verzióra: Kálci – Egyszerű kelt tészták c. könyv alapján

The Bridge bio zabital natúr 1 liter

Schlagfix Vegan Habkrém 15% 200ml